Güncel

İsrail’in yükü SafiPort’tan taşınıyor!

İsrail’in Gazze’deki katliamı devam ederken, Türkiye’den ticaretin devam etmesi tepki çekiyor. O ticaretin en önemli limanı ise Kocaeli’de bulunan SafiPort

8 Ocak 2024 Saat: 17:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 113 kez okunmuştur

İsrail’in yükü SafiPort’tan taşınıyor!
İsrail’in yükü SafiPort’tan taşınıyor!

İsrail’in Gazze’de başlattığı katliam sürüyor. 7 Ekim’den bu yana binlerce sivil, İsrail saldırılarında yaşamını yitirdi. Adeta soykırım düzeyine gelen İsrail katliamı sürerken, Türkiye’den İsrail’e yapılan ticaret ise büyük tepki çekiyor. Türkiye devlet düzeyinde en üst perden tepkisi dile getirmesine rağmen, uluslararası kamuoyunda Filistinlilerin sesi olmak için çaba sarfederken ticaretin hala devam ediyor olması büyük tepkilere neden oluyor.

1 MİLYAR 606 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Ticaret Bakanlığı’nın son açıklamasına göre, 7 Ekim- 31 Aralık 2022 dönemimde, Türkiye'nin İsrail ile toplam ticareti 2 milyar 320 milyon dolar olurken, bu rakam 2023'ün aynı döneminde yüzde 45 azalarak 1 milyar 280 milyon dolar olarak kaydedildi. 2022'nin belirtilen yaklaşık 3 aylık döneminde Türkiye'nin İsrail'e ihracatı 1 milyar 606 milyon dolar, bu ülkeden ithalatı 714 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde ise ihracatta yüzde 39 azalışla 980 milyon dolar, ithalatta yüzde 58'lik düşüşle 300 milyon dolarlık ticaret kayıtlara geçti.

SAFİ PORT İSRAİL FİRMASI İLE ANLAŞTI

İsrail ile olan ticaretin büyük bir bölümü ise deniz yolu ile yapılıyor. Deniz yolu ile yapılan ticaretin en önemli limanları ise Kocaeli’de bulunuyor. Bu süreçte, Derince Limanı’nı işleten SafiPort’un İsrail’in en önemli taşımacılık şirketlerinden olan Zim Integrated Shipping Services Ltd. ile anlaşma yaptı. SafiPort’un internet sitesinde, “Safiport ile ZIM işbirliği güçleniyor” başlığı ile verilen bilgide, “2023 yılında Ro-Ro ile başlayan işbirliğimiz, 2024 yılının Ocak ayı itibariyle iki yeni konteyner servisi ZIM Mediterranean Premium Service (ZMP) ve Turkiye Black Sea Express (TBX) ile artarak devam ediyor. ZIM’in İzmit Körfezi’ndeki tüm yüklerini Safiport’ta ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” denildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑