Güncel

Körfez Belediyesi’nde SAHTE İŞ BİTİRME DAVASINDA SKANDAL DETAYLAR ( 2 )

Körfez Belediyesi’nde sahte “ iş bitirme belgeleri “ ile alakalı 7 Personel hakkında soruşturma izni verilerek “ Körfez’de İş Bitirenlerin Fişini Çekin “ talimatı verilmişti.

8 Şubat 2022 Saat: 12:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.550 kez okunmuştur

Körfez Belediyesi’nde SAHTE İŞ BİTİRME DAVASINDA SKANDAL DETAYLAR ( 2 )
Körfez Belediyesi’nde SAHTE İŞ BİTİRME DAVASINDA SKANDAL DETAYLAR ( 2 )

Aralarında Belediye Başkanı Şener Söğüt'ün firmasının da bulunduğu, Körfez Belediyesi’nin bazı müteahhitlere milyon dolarlık sahte iş bitirme belgeleri verildiğinin ortaya çıkmasıyla birlikte Kocaeli Emniyeti belediyeye operasyon düzenlemiş bazı bilgisayarla el koyarak incelemeye almıştı. Bunun yanı sıra Körfez Belediyesi’ne müfettişler görevlendirilerek incelemelerde bulunulmuş ve söz konusunu evrakta sahtecilik olayında ismi geçenlerin savunmaları alınmıştı.

SÜRECE KİMLER DAHİL OLDU

Körfez Belediyesi tarafından verilen sahte iş bitirme belgelerinin olduğunun ortaya çıkması ile birlikte Ali Altınbağ’ın eski ortaklarından olan Hacı Latif İşçan, bir belediye personelini ofisine çağırarak “ ben Cumhurbaşkanlığında görevliyim. Oradan bana bilgi geldi. Ankra’dan belediyeye operasyon çekilecek. Bu işte körfezli siyasetçiler Ticaret Odası falan var. Sen bu dosyaları istersen sil “ şeklinde ifadelerde bulunduğu iddia edildi.

İŞ BİTİRME BELGELERİNİ SİLDİRMEK İSTEDİ

Söz konusu sahte iş bitirme belgelerinin konusu daha sonra bir ilçe başkanına iletildi. O süreçte cezaevinden yeni tahliye olan Zeynel Abidin isimli yeğeni ile paylaştı. Daha sonra aynı ilçe başkanı, Zeynel Abidin, Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatlardan sorumlu eski Genel Başkan yardımcısı Fetih Yıldızın yeğeni olduğu iddia edilen Mustafa isimli bir şahısla ve konunun baş kahramanı Ali Altınbağ ile Körfez Tütünçiftlik sahilde bir araya geldiler.

Daha sonra Zeynel Abidin isimli kişi Körfez Belediyesi’ne giderek Alaattin Çakıcı’nın adamıyım deyip, Çakıcı’nın ismini kullanarak tehditle sahte iş bitirme belgelerini sildirmek istedi. 

İTİRAZA RED GELDİ

Öte yandan, yürütülen soruşturma kapsamında Körfez Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Selattin Kabadayıoğlu, Eski Yapı Kontrol Müdürü Cumali Gündoğdu, Eski Yapı Kontrol Müdürü Nahit Çelik, Yapı Kontrol Müdürü Fatih Gümüş, Belediye Personeli Fazıl Başara, Belediye Personeli Ahmet Arıcı ve yine Körfez Belediyesi Personeli Meltem Özokur hakkında soruşturmaya izni verilmesi kararına itiraz ettikleri ve bu itirazın idari mahkeme tarafından red edildiği öğrenilirken, 7 personelin önümüzdeki haftalarla alakalı ifadelerinin verilmesi bekleniliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑