Siyaset

Körfez’de o mahalleye sahte seçmen yerleştirildi

Körfez Sevindikli Mahallesi’nde genel seçimlerde 205 kişinin kayıtlı olduğu mahallede, yerel seçimler için seçmen taşınınca iddialara göre şu anda seçmen sayısı 400’ü geçti

20 Ocak 2024 Saat: 17:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 71 kez okunmuştur

Körfez’de o mahalleye sahte seçmen yerleştirildi
Körfez’de o mahalleye sahte seçmen yerleştirildi

 Alınan bilgi ve iddialara göre 2024 yerel seçimlerinde oy kullanması için muhtar adayları tarafından kayıt taşıma yapıldı. İddialara göre mahallede yazlık olarak kullanılan ve bu dönemlerde boş olan evlere, hatta dolu olan binalara sahte kayıt taşıma yapıldı.

VATANDAŞ ORTAYA ÇIKARDI

Mahalle sakinlerinden Reşat Özdemir’in Sevindikli Mahallesi’ndeki evine nakil yapmak istediği sırada ortaya çıkan usulsüzlüğün, birçok adres için de geçerli olduğu ortaya çıktı.

YASAL İŞLEM YAPILCAK Mİ?

Listelere itiraz süresi geçtiği için bu sahte kayıtların silinemediği öğrenilirken, seçmen taşınan bina sahiplerinin suç duyurusunda bulunması halinde hem cezai işlem, hem de silme işlemi yapılabiliyor. Sahte seçmen oluğu tespit edilen şahıslara yüklü miktarda para cezası yazılırken, geri dönemediği için de hiç oy kullanamıyor.

CHP İPTAL ETTİRDİ

Sevindikli Mahallesi’nde evinde 7 kişiyi tespit eden Reşat Özdemir, siyasi partilere de giderek kendisine yardımcı olmalarını istedi. CHP İlçe Başkanı Gülseren Solmaz Altunal, işlemleri yaparak İstanbul Sultanbeyli’den getirilen 7 sahte kaydı iptal ettirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑