Güncel

KÖRFEZ’LİLER ÇED TOPLANTISINI YAPTIRMADI

Körfez'de yapılması planlanan Sülfürik Asit Fabrikası için yapılan ÇED toplantısını siyasi partiler ve bölgede yaşayan vatandaşlar tepki göstererek yaptırmadı.

21 Nisan 2021 Saat: 16:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 471 kez okunmuştur

KÖRFEZ’LİLER ÇED TOPLANTISINI YAPTIRMADI
KÖRFEZ’LİLER ÇED TOPLANTISINI YAPTIRMADI

Körfez İlçe Kabakoz Mahallesi’nde yapılması planlanan sülfürik asit tesisi için, Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde düzenlenen ÇED toplantısına siyasi partiler ve bölge sakinleri tepki göstererek bilgilendirme toplantısına müsaade etmedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED şube personelinin toplantıyı başlatmasının ardından bölgede yaşayan vatandaşlar, insan sağlığını olumsuz etkileyecek olan sülfürik asit fabrikasını istemediklerini belirtti. Kısa süren tartışmaların ardından ÇED personeli tutanak tutarak toplantıyı sonlandırdı.

TEK YUMRUK OLDULAR

Düzenlenen toplantıya CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ilçe başkanları ile yöneticileri, mahalle muhtarları ve STK temsilcileri katıldılar. Toplantının açılış konuşması başladığı sırada İyi Parti Körfez İlçe yöneticisi Aynur Vergili, bu Körfez’e ihanettir diye bağırarak kürsüye doğru yürüyüp, halkın bilgi almak istemediğini ve tesislere karşı olduklarını ifade ederek toplantının yapılamayacağını belirtti. Bunun üzerine salondaki siyasi partiler ve bölge sakinleri kürsüye doğru yürüyerek yetkililere tepki gösterdiler.

VALİLİK BÖYLE BİR SÜREÇTE NASIL İZİN VERDİ

Körfez Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Erkan Uygun gerçekleştirilen toplantıya tepki gösterirken “ Pandemi koşullarından dolayı kısıtlamalarla toplantıların yasak olduğu böyle bir dönemde valiliğin bu toplantıya nasıl izin verdiğini anlayamadık. Buradaki amaç siyasi değil halkın sağlığıdır. Yangından mal kaçırırcasına yapılmaya çalışan ÇED toplantısının yapılmasını istemiyoruz “ dedi. Toplantıda hazır bulunan Mehmet Irak ise, bilgilendirilmeyi istemediklerini ifade ederek “ Burada fabrikanın yapılmasını istemiyoruz. Gidin başka yere yapın. Neden burası? Neden Körfez? Sizden bilgi değil, bu toplantının yapılmasını istemiyoruz. İnsanlarımızın sağlığını risk edecek herhangi bir tesisin yapılmasına müsaade etmeyeceğiz “ diyerek tepkisini dile getirdi.

TİCARET ODASI ve KENT KONSEYİ NEREDE?

Toplantının sonlandırılmasının ardında İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Cahit Sürüm, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız ve Saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun bir araya gelerek açıklamada bulundu. İYİ Parti İlçe Başkanı Sürüm yaptığı açıklamada “ Böylesine önemli bir toplantıda Körfez Kent Konseyi nerede? Ticaret Odası nerede? Diğer odalar nerede? STK temsilcileri nerede ? Körfez halkının sağlığını ve Körfez’i bire bir ilgilendiren bu gibi hassas konularda burada bir arada fotoğraf verilmesinden çekinilmemesi gerektiğini düşünüyorum “ dedi. CHP İlçe Başkanı Bülent Yıldız ise  “ Duyduğumuz ilk günden beri toplumu kurulması planlanan sülfürik asit tesisiyle ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştık. Biz kamuoyu bilgilendirmelerini siyaset malzemesi değil, her şeyden önce bu ilçede yaşayan bireyler olarak eşimizin, dostumuzun, arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın sağlığı için yapmaya çalıştık “ dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑