Güncel

Limanı kimyasal tanklarla dolduracaklar!

Başiskele’de kurulu bulunan Limaş Limanı çok sayıda kimyasal tank yapılacak. Proje ile ilgili “ÇED olumlu” kararı verildi.

8 Mart 2023 Saat: 12:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 244 kez okunmuştur

Limanı kimyasal tanklarla dolduracaklar!
Limanı kimyasal tanklarla dolduracaklar!

Kocaeli’de özellikle İzmit Körfezi’nin çevresi adeta akaryakıt ve kimyasal tanklarla çevrilmiş durumda. Büyük tepki bu tanklara sürekli yenileri ekleniyor. Bu kez projenin merkezi kimyasal tanklarla meşhur Dilovası değil Başiskele olacak. Başiskele’de kurulu bulunan Limaş Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi, kapasite artışına gidiyor. Bölgeye çok sayıda kimyasal tank yapılacak.

Halihazırda limanda 63 kimyasal tank bulunuyor. Daha önce izni alınan 15 adet sıvı yük depolama tankının inşaatı sürüyor. Şimdi firma aynı bölgeye 28 bin metreküp kapasiteli 7 adet daha kimyasal tank yapmak istiyor. Bu çalışma ile limandaki toplam kimyasal tank kapasitesi 272 bin 887 metreküpe çıkacak. Bu tanklarda ise tehlikeli sınıfa giren çok sayıda kimyasal madde depolanacak.

Proje ile ilgili 4 Ekim tarihinde yapılan halkın katılım toplantısının ardından “ İnceleme değerlendirme toplantısı” yapıldı. Toplantının ardından proje ile ilgili “ÇED olumlu” kararı verildi. Böylece, limana yapılacak olan çok sayıda kimyasal tank il ile iğli hiçbir engel kalmamış oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑