Asayiş

O mesaja dikkat! Aman dolandırılmayın!

Son günlerde vatandaşların birbirlerini uyardığı, “adınıza alıcı ödemeli kargo gönderi kabul edilmiştir” mesajı herkesin dilinde. Dolandırıcıların yeni yöntemi bu dedirten mesaja sakın kanmayın!

15 Aralık 2023 Saat: 23:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 53 kez okunmuştur

O mesaja dikkat! Aman dolandırılmayın!
O mesaja dikkat! Aman dolandırılmayın!

Her geçen gün artan ve sürekli farklı yolları deneyen dolandırıcılar, bu kez de kargo yalanı ile vatandaşları ağına düşürüyor. Son günlerde bir çok vatandaşın cep telefona gelen mesaj herkesi tedirgin eti. Türkiye genelinde aynı anda milyonlarca kişiye ulaşan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“Adınıza AP057727846 Barkodlu alıcı ödemeli kargo gönderi kabul edilmiştir”

Mesajda ayrıca kredi kartı tutarı 12 milyon 977 bin TL tutarında yer alırken hemen arkasından da bilgi seçeneğinde bir link yer alıyor. Bilgi yazan yere tıklanması ile de hesabınız ele geçiriliyor. Çoğu vatandaş kendilerine gelen mesajın ne olduğuna anlam veremezken kimileri de kendilerine kargo geldiğini düşünerek bu linke tıklıyor. Mağdur olan vatandaşların sosyal medyada birbirlerini uyarması ile ortaya çıkan bu dolandırıcılık yöntemi, kısa yoldan para kazanmak isteyen dolandırıcılara bir kez daha pes dedirtti!

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑