Güncel

Söğüt " Sülfürik Asit Tesisi İçin Olumsuz Görüş Bildirdik "

Körfez İlçe’de yapılması düşünülen Sülfürik asit tesisiyle alakalı Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt Belediye binasında basın toplantısı düzenleyerek, kurulması düşünülen tesisle alakalı Belediye’nin olumsuz görüş bildirdiğini ifade etti.

20 Nisan 2021 Saat: 18:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 716 kez okunmuştur

Söğüt Sülfürik Asit Tesisi İçin Olumsuz Görüş Bildirdik
Söğüt " Sülfürik Asit Tesisi İçin Olumsuz Görüş Bildirdik "

Körfez İlçesine bağlı Kabakoz mevkiinde kurulması düşünülen Sülfürik asit tesisi için yapılacak yarın ki ÇED toplantısıyla alakalı bir çok siyasi parti açıklama yaparak Körfez’e kurulması düşünülen yeni bir tesise karşı olduklarını ifade ederek tepki göstermiş,  kısa süre önce tesisi kuracak firmayı ziyaret ettiği için ise Belediye Başkanı Şener Söğüt’ü eleştirmişti.

Bugün belediye binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt yapılması düşünülen söz konusu tesisle ve bu tesise ziyaretinden sonra hakkında yapılan suçlamalara yanıt verdi.

2 Haftadır Kirli Bilgiler Yer Alıyor

İlçemizde kurulması düşünülen Sülfürik asit tesisiyle ilgili bir çok siyasi parti ve temsilcileri konuyla alakalı gerek sosyal medya hesaplarından gerekse basın yoluyla çeşitli açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Başkan Söğüt “ Yaklaşık 2 haftadır söz konusu tesisle ilgili bizler üzerinden kirli bilgilerle kamuoyu oluşturuldu. Basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem bu konudaki düşüncelerimize hem de hakkımızda kamuoyuna verilen kirli bilgilere açıklık getirmek istedik.

Olumsuz Görüş Bildirdik

Bu gibi tesislerin kurulması için öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir komisyon oluşturur. Hava, su, toprak ve kentsel yapılaşmayla olan ilişkileri ÇED değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirerek görüş bildirirler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi’nin de yer aldığı komisyonda, herkes kendi faaliyet alanları ile ilgili görüş sunar. Ancak kamuoyunun şunu kesin bilmesini isterim ki, Körfez Belediyesi olarak biz bu konudaki görüşümüzü olumsuz olarak raporlayarak belirttik. Bildiğim kadarıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz de konuyla alakalı olumsuz görüş bildirdi.

Haksız İthamlara Maruz Kaldık

Açıklamalarına devam eden Başkan Söğüt “ Bizim bu tesisi yapmayı planlayan firmaya bir ziyaretimiz olmuştu. Bu ziyaretimizi farklı değerlendirenler oldu. Ancak ziyarete gittiğimizde firmanın böyle bir tesis yapacağı ile alakalı bilgim yoktu. Ziyaretimiz ise bu bölgede bulunan Nizam Sokak ve bu sokakla bağlantı yolları var. Sanayi bölgesi olması münasebetiyle ağır tonajlı taşıtlar bu yolu kullandığı için 6 ayda bir bu yolda ciddi tahribatlar oluşuyor. Bizde arkadaşlarımızla bir çalışma yaptık. Buraya mahallelere yaptığımız asfalt çalışması değil de, Karayollarının özelliklerinde bir çalışma yapalım dedik. Bunun maliyeti de yaklaşık 5 milyon civarındaydı. Bizde bunu bölgedeki sanayi kuruluşlarıyla paylaşalım dedik. Neticede ilçemize yapacağımız asfalt çalışmalarının büyük bir bölümünü sadece bu bölgeye harcamak istemem. Bununla alakalı da bir paylaşım yaptırdık. Söz konusu firmayla birlikte de, bölge de yer alan bir çok sanayi kuruluşunu aynı hafta içerisinde ziyaret ettik. Fakat üzülerek gördük ki diğer ziyaretlerimizi kimse konuşmayarak sadece bu ziyaretimizi cımbızlayarak aldılar ve bizleri haksız ithamlara maruz bıraktılar.

Tableti Bile Gündeme Getirdiler

Kamuoyunda, Sülfürik asit tesisi ile ilgili ziyaretimizin arka planda farklı taleplerde bulunduğumuz ifadelerinde bulunuldu diyen Söğüt “ İhtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılması için kendi bütçemizden 500 tablet alarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bu tabletleri verilmesi konusunda geçtiğimiz belediye meclisinde karar almıştık. Bu ziyaretle bunu bile gündem konusu yaparak, tablet alıp bu tesise müsaade edeceğimizi gündeme getirdiler ve siyaset adına seviyeyi düşürdüler. CHP’ li Meclis Üyesi arkadaşımız Erkan Uygun konuyla ilgili beni aradı. Kendisine de incelemelerimizin devam ettiğini söyledim. Konuyla alakalı elinde bir rapor olduğunu ve iletebileceğini söyledi. Fakat böyle bir raporda gelmedi. Ancak daha sonra gördük ki sosyal medya ve basında çeşitli paylaşımlarda bulunarak kamuoyunda kirli bilgilerle itibar suikastı yapıldı. Ne için siyaset için. Böyle siyaset olmaz olsun, siyasetiniz batsın “ diyerek tepkisini dile getirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑