Güncel

SPK PEHLİVAN Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

SPK yayınladığı basın bülteninde, piyasa dolandırıcılığı yaptığı gerekçesiyle eski Başkan Yunus Pehlivan hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

7 Şubat 2022 Saat: 12:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.965 kez okunmuştur

SPK PEHLİVAN Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
SPK PEHLİVAN Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ) 23/12/2021 tarihinde yayınladığı basın bülteninde Borsa’da maniplatif  işlemlerden dolayı Körfez Belediyesi eski başkanı Yunus Pehlivan hakkında borsada işlem yasağı getirerek, Pehlivan hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Kısa adı SAMAT olan Saray Matbaacılık A.Ş. borsadaki payı üzerinden maniplatif işlemlerde bulunduğu gerekçesiyle Yunus Pehlivan’a geçtiğimiz yıl 6 ay süreyle SPK tarafından borsada işlem yasağı getirilmişti.

 KENDİNİ SAVUNMUŞTU

Kocaeli Barış Gazetesi’nin İmtiyaz sahibi Aysun Özcan Erenkaya 2 Şubat’a söz konusu konuyu haberleştirmiş, ardında  da 22 Şubat tarihinde “ YUNUS PEHLİVAN NELER ANLATTI “ başlıklı yazısında yayınlan haberin ardından Pehlivan’ın kendisini arayarak açıklamada bulunduğunu ifade ederek, Pehlivan’ın açıklamalarına yer vermişti.

SAMAT’IN YÖNETİMİNDEYDİ

Eski Başkan Pehlivan, Aysun Erenkaya’ya yaptığı açıklamada “ SAMAT adlı şirketin iki tane ortağı var. Ortaklardan biri benim arkadaşım. Bana dedi ki; ben finansal ilişkilerde bankalarda derdimi anlatamıyorum. Bana burada yardımcı ol. Bu Ankaralı ve öyle büyük çaplı bir şirket değil. Yani büyük değil derken, yılda 100 milyon ciro yapan 20 bin metrekarede baskı işi yapan kendi çapında bir şirket. Oy pusulalarını bir dönem basmış ama ben onu çok bilmiyorum. İhaleye girip almıştır. Benim bu şirketteki durumum sekiz aylık henüz. Şirkette bir payım olsun diye yüzde 0.02 oranında küçük bir ortaklık yaptık. Genel kurul biraz çetrefilli geçti çünkü diğer ortak belli bir çoğunlukla gelmiş. Ama benim arkadaş orada yönetimi aldı. “

MANİPLATİF İŞLEM ASLA SÖZ KONUSU DEĞİL DEDİ

Erenkaya’ya yaptığı açıklamalarla kendini savunmaya devam eden Pehlivan “ Bakın piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki tebliğin içerisinde madde madde detaylar var. İnanın  maniplatif işlem asla söz konusu değil. İtirazımı yaptım. Henüz bilgi gelmedi, ön inceleme yapılıyor. Belki de şu isimlerin tedbirini kaldırdık diyecekler.  Net bir şey diyemiyorum. Ama öyle yazdığınız gibi cumhuriyet savcılığı yok, ceza falan yok. Hatta başka hisse senedi alabilirsin, paran varsa çekebilirsin ama bunda alım satım yapma diyor. Bir gelsin, neyle suçlanıyorum göreceğim. Ama ben kendimden emin olduğum için yasağın kalkacağına yüzde yüz eminim. Çokta önemli değil, iş kazası diyorum. Piyasa dolandırıcılığı söz konusu olabilir mi? “ Demişti.

YALANI ORTAYA ÇIKTI

Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ) ise  23/12/2021 tarihinde yayınladığı basın bülteninde Borsa’da maniplatif  işlemlerden dolayı Körfez Belediyesi eski başkanı Yunus Pehlivan hakkında daha önceden verilen borsada ki 6 aylık işlem yasağını, 2 yıla  çıkararak, Pehlivan hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. SPK yayınladığı bültende “ 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunun 107’inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında işlem yapılmak üzere, 6362 sayılı SPK’nun 115’inci maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir “ ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Fısıltı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
UA-167564519-1
Yukarı ↑